دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 مرداد 1400 - 00:32
آنا گزارش می‌دهد؛

ماجرای استعفای پرحاشیه رئیس دانشکده حقوق پردیس دانشگاه تهران در روز آخر دولت دوازدهم/ دلیل انتصاب های پنهانی چیست؟ 

رئیس دانشکده حقوق پردیس فارابی دانشگاه تهران در اعتراض به فساد در مدیریت دانشگاه استعفا داد.
کد خبر : 598696
دانشگاه تهران




به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری آنا، این روزها که مصادف شده با تغییر دولت اتفاقات پنهانی زیادی در حال رخ دادن است این اتفاقات به صورت ناگهانی است و بیشتر آنها نیز در جابه جایی مدیران و گنجاندن برخی از افراد در سمت هایی که ممکن است در دولت جدید دستشان برای جابه جایی افراد باز نباشد.
از جمله این اتفاقات و جابه جایی ها در مدیریت های دانشگاهی است که چندی است بدون اطلاع رسانی و به صورت کاملا پنهانی و فورست در حال رخ دادن است افرادی که تا دیروز در جایگاه یک دستیار استادی به تدریس می پرداختند و یا به صورت حق التدریس یا ساعتی با دانشگاه ها همکاری می کردند در روزهای پایانی دولت و درآستانه دولت جدید به سرعت جابه جا شدند و به سمت هایی از مسئولین دانشکده و یا به عنوان هیات علمی به استخدام درآمدند.



انتقال بدون تشریفات عضو هیئت علمی به دانشگاه تهران


به تازگی روح الله رهامی عضو هیئت علمی پیمانی دانشکده حقوق پردیس فارابی بوده است که بدون رعایت تشریفات به دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران منتقل شده است.
در اعتراض به این اقدام غیر قانونی رئیس دانشگاه تهران محمد تقی رفیعی، رئیس دانشکده حقوق پردیس فارابی دانشگاه تهران از سمت خود استعفا کرد.



وی در توضیح این اقدام خود گفت: من در مقابل این اتفاقات تمام تلاشم را کردم که این فساد ها در دانشکاه تهران رخ ندهد و هزینه زیادی هم بابت ایستادن در مقابل این فساد ها دادم اما پاسخگو نبود و این اقدامات در دانشگاه تهران متاسفانه در حال رخ دادن است.
جابه جایی های غیر قانونی و یا به عضویت درآوردن اشخاص مسئله دار در هیات علمی دانشکاه تهران طی سال های اخیر مکررا تکرار شده و محمود نیلی احمدآبادی،رئیس دانشگاه تهران با تصمیمات شخصی این انتصابات و عضویت ها را رقم زده بدون اینکه این مسائل در هیات رئیسه دانشگاه مطرح شود.
پس از انتصاب ها و عضویت های مسئله دار در دانشگاه تهران اعتراضات زیادی صورت گرفت اما رئیس دانشکاه تهران اعتنایی به اعتراضات نکرده و همواره به اقدامات غیر قانونی خود ادامه داده است.


بیشتر بخوانید


تندروی دانشگاه تهران در انتصابات غیر قانونی


جلوگیری از انتصاب های فامیلی، سفارشی و خانوادگی



سوال اینجاست که چرا محمود نیلی احمد آبادی ، در روزهای پایانی عمر ریاست خود در دانشگاه تهران این اتفاقات را رقم می زند و اقدامات غیر قانونی خود را به صورت قانونی جلوه می کند و وزارت علوم نیز بدون نظارت بر این اتفاقات همواره این انتصاب ها را تایید می کنند.
شاید رئیس دانشگاه تهران به این اطمینان رسیده که افراد مسئله دار جایی در مسئولیت های اجرایی ندارند و تلاش خود را می کند که جایگاه شغلی برای آنها تعریف کند.
ضعف اصلی متوجه وزارت علوم است که در طول ۸ سال گذشته بدون توجه از کنار این اتفاقات غیر قانونی دانشگاهها گذشته و حتی در برخی موارد از این اقدامات حمایت غیر قانونی داشته که دولت جدید باید با هوشیاری تمام جلوی این اتفاقات را بگیرد و مانع حضور افراد مسئله دار در جایگاه معتبر اعضای هیات علمی دانشگاهها شود.


جلوگیری از انتصاب های فامیلی، سفارشی و خانوادگی


با وجود فعالیت رسمی دولت سیزدهم از امروز انتظار می رود تا بیش از پیش از انتصاب های فامیلی، سفارشی و خانوادگی که عایدی به غیر از آسیب به بدنه فعالیت های اجتماعی، آموزشی، سیاسی، اقتصادی و ... کشور ندارد، جلوگیر شود و افرادی اصلح به کار گمارده شوند. هرچند همیشه در روزهای پایانی دولت ها یکسری افراد با نفوذ از فضای حاکم برجامعه سوء استفاده کرده و در سایه تغییر و تحولات کلی در کشور از آب گل آلود ماهی گرفته و برای خودشان جایگاه تعیین می کنند. در این میان روسای که سر کار هستند نیز متاسفانه با افراد با نفوذ همراه شده و آنها را در رسیدن به مقاصد و منافع خود یاری می کنند.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب